✔️ SAFE ✔️ SEEN ✔️ SUPPORTED. Waar het in relaties écht om gaat.

05 jul 2017

Sinds een paar maanden heb ik samen met Ingeborg onze primaire focus m.b.t. relaties op verzoek van velen verschoven. Ik leg je dat hier heel graag uit.

De focus was primair gericht op de solide basis thuis als fundament voor jouw persoonlijke en professionele succes. En dat is en blijft een realiteit die iedereen herkent. Nu ligt de focus op Business Power door succesvolle relaties, omdat daar letterlijk en figuurlijk de meeste winst te behalen is.

Daar gaat deze vlog SAFE, SEEN & SUPPORTED over.

Jij en ik, wij allemaal willen die optimale balans tussen zakelijk en privé. Vanuit mijn grote MindPower netwerk opgebouwd door o.a. zo’n 2.000 keynotes, master classes en workshops over leiderschap en top performance kwam en komt keer op keer de vraag hoe die cruciale balans vooral in business tot stand te brengen.

Er zijn zo vele speciale situaties in relaties op het werk en thuis. En ja iedere persoon zit daar op haar of zijn manier anders in.

Wat echt alle relaties met elkaar gemeen hebben bij je klanten, collegae, thuis, je sociale leven, je familie en in jouw hele wereld is dat iedereen in de basis drie basis behoeftes vervuld wil zien, wat wij de 3 S-en noemen, welke in het Engels zo tastbaar en goed om te onthouden zijn:

 • To feel SAFE
 • To feel SEEN
 • To feel SUPPORTED
 • Iedereen wil zich veilig, safe voelen om zich open en eerlijk uit te spreken en zich kwetsbaar of raakbaar op te stellen, zonder daarbij enig risico voor afkeuring of afstraffing te lopen.
 • Iedereen wil voor vol aangezien, gewaardeerd en gerespecteerd worden.
 • En iedereen vindt het heel belangrijk goed ondersteund te worden in hun werk en thuis.

Of je nu part-time medewerker of manager bent, klant of leverancier, collega of maat, geliefde of familie, peuter op school of senior in een zorg flat, Donald Trump of terrorist, iedereen en dan ook echt iedereen heeft grote behoefte zo hoog mogelijk te scoren op deze 3 S-en.

In plaatse van steeds eerst naar ieders gedrag te kijken en daar op te responderen, wat eigenlijk nooit werkt, is onze suggestie eerst duidelijk in kaart te brengen en jezelf te scoren tussen 1 (enorm laag) en 10 (geweldig hoog) wat deze 3 S-en: SAFE, SEEN & SUPPORTED voor jou op je werk, voor jou thuis en voor jou zelf heel concreet betekenen. En wat er dan volgens het bekende VERKEERSLICHT voor komt kijken in termen van waarmee STOPPEN, DOORGAAN & STARTEN om jou naar een nog veel beter niveau van het vervullen van jouw diepere behoeftes in jouw leven te brengen. En dan volgt daaruit vanzelf welk gedrag daarbij past i.p.v. andersom.

Daar gaat deze vlog over. Doe ajb de oefening aan het eind en laat me weten wat dit bij jou losmaakt. Waarschijnlijk fijn wat ‘werk aan de winkel’.

Ciao, tot gauw, Leef je leven maximaal, Robert

Share

Comments

 1. Jan Vermorken Says: juli 5, 2017 at 6:02 pm

  Leuk weer iets van je te horen Robert. Ik vond het een goed verhaal met veel kern van waarheid.
  Jan

 2. Jerry MOLL Says: juli 5, 2017 at 8:36 pm

  Weer een goede aftrap na enige tijd van stilte; zelf erg druk gehad met nieuwe baan sinds November jl., maar nu in normaler vaarwater, begon ik je Vlog’s weer te gaan missen! Gr Jerry MOLL

 3. Zeer waardevol weer de mens bij z’n basis gevoelens te krijgen. Fantastisch van jullie om ons mensen bij de les te krijgen en te houden.
  De vragen vragen om contemplatie en rust. Die zal ik nemen om er op en in te duiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *