Hoe krijg ik zeker die afspraak ?! 5 tips

04 dec 2014
  • Hoe zou het zijn als jij makkelijk de afspraak krijgt die je zo graag wilt hebben?
  • En hoe zou het zijn als jij van mij in deze blog met de bijbehorende vlog een makkelijke en bewezen manier leert om dat te realiseren?

Goed idee? Lees dan snel verder en ga dit gewoon doen!
De vlog zal je tevens het levende voorbeeld kant en klaar geven.

Iedereen wil graag een afspraak maken met iemand die belangrijk is voor jouw volgende stap. Voor een job, een project, een idee, een potentiële klant, een mogelijke relatie en ga zo maar door

Hoe krijg je nu die belangrijke afspraak?

Het blijkt keer op keer uit onderzoek dat de traditionele benadering van een brief, een e-mail en/of een belletje erg arbeid intensief is en bovenal tot weinig of geen echt goed resultaat leidt. Herken jij dat? Nou wat dan wel? Prima vraag!

Ik geef jou zo de vijf beproefde stappen om die afspraak zo goed als zeker te scoren.
Weet je waarom ik deze informatie zo graag met je deel?
Deze aanpak is het resultaat van de vele duizenden verzoeken tot een afspraak die ik in mijn eigen jobs bij Hyatt Hotel USA, AHOLD, De Bijenkorf, WE International en ASKO-METRO gekregen heb en zelf uitgestuurd heb. Mijn lessen heb ik met vallen en opstaan geleerd en die tijd en moeite bespaar ik jou graag. De nu 23 jaar uitgebreide Mindpower coaching en intensieve projecten hebben de grote kracht van deze vijf stappen versterkt en verstevigd. Nu is het de hoogste tijd om deze stappen met jou te delen! Ben je er klaar voor?

De door mij verreweg favoriete methode is een videootje met je telefoon op te nemen en direct per WhatsApp of anders met ‘verborgen YouTube link’ per mail aan jouw ‘target’ persoon te sturen. Onderstaande vijf punten gelden ook voor schriftelijke communicatie, dus je zit altijd goed.

 

  1. Stel een positief retorische vraag waar het antwoord altijd JA op is, waarmee de ontvanger zeker blij is en waarmee je interesse en openheid schept. De eerste vraag helemaal bovenaan deze blog is daar een voorbeeld van!
  2. Stel een tweede interesse wekkende vraag die ook meteen duidelijk aangeeft dat JIJ de brug kunt zijn naar de gewenste situatie. De tweede vraag aan het begin van deze blog is daar een voorbeeld van!(In een video of brief introduceer je na deze twee interesse opwekkende en openende vragen met je naam, niet eerder! Belangrijk!)
  3. Verdien jouw recht van spreken. Vraag om toestemming om jouw ervaring en gebied van expertise kort toe te lichten. Dat doe je wederom met het stellen van een bijna zeker positief retorische vraag zoals: “Mag ik jou vertellen waarom ik deze informatie zo graag met je deel?” De kracht van goede vragen stellen is een voor de meeste nog bijna onontgonnen gebied. In mijn coaching en het zeer toegankelijke e-programma besteed ik daar heel veel belangrijke aandacht aan. Na het vragen om toestemming geef je zeer beknopt een paar feiten weer waarom jij (ervarings)deskundige bent en je inderdaad echt iets te melden hebt. Zeer beknopt dus, oftewel niet teveel vertellen, meer vragen stellen en niet teveel IK in deze context.
  4. Laat door de mond/het woord van de ander het belang van jouw bijdrage blijken voor de door jou gewenste job, project, uit te werken idee, potentiële klant en/of gewenste relatie (i.p.v. dus in de ‘ik vorm” jouw dingetje te vertellen, dat stoot af!). In het Engels heet dat zo mooi ‘Social Proof”. Vooral in een korte video kan jij jouw uitstraling ook nog eens extra voor je laten werken. Hier ligt voor velen vaak juist een belemmerende overtuiging (BELO) omdat ze de ervaring hebben (nog) geen goede uitstraling te hebben. Dat is een langer en dieper verhaal waar ik je ook graag mee help als je dat wilt via coaching of TopJob. Deze vierde stap is dus eigenlijk een indirecte testimonial/aanbeveling van anderen over jou. Zo oneindig veel sterker dan als jij over jezelf praat, wat dus snel als irritant en niet relevant ervaren zal worden.
  5. Oproep tot actie (Call to Action) Als je dus doet wat ik je hier met bewezen methodes geef, dan heb jij jouw Actie al genomen en roep jij de ander op actie naar jou toe te nemen. Want als er geen actie komt gebeurt er helemaal niets. Als je blijft denken zoals je altijd al gedacht hebt, dan zal je blijven doen wat je altijd al gedaan hebt en dan zal je krijgen wat je altijd al gekregen hebt! Als je daar blij mee bent… super, gefeliciteerd, ga zo door. De kans is echter Mega groot dat als je deze blog leest je wel degelijk een volgende stap wilt gaan maken. Dat gaat alleen gebeuren als je eerst anders gaat denken en daardoor andere actie neemt. Je gaat met deze 5 stappen zo goed als gegarandeerd actie bij de ander stimuleren en dan krijg je de afspraak waar het hier allemaal om ging en gaat. Maak dus duidelijk dat een afspraak maken de beste manier is om er snel achter te komen of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen. Niet meer en zeker niets minder.

De weg ernaar toe is de weg er doorheen. Dus Gewoon Doen. Gewoon je echte zelf zijn, alsof je iemand anders zou kunnen zijn J En gewoon DOEN, actie nemen dus en dit beproefde recept gaan volgen. Kijk naar deze bijbehorende vlog waarin ik inga op een verzoek tot het maken van een afspraak om een job/project binnen te halen. Pak dan je smartphone en ga oefenen, oefenen en nog een keertje oefenen. IK beloof jou dat de resultaten verbluffend zullen zijn, als JIJ jezelf belooft mijn 5 tips hier zonder gedoe en interne discussies in jouw hoofd gewoon te gaan uitvoeren. Dat je daarbij mogelijk nog hulp nodig hebt is uiteraard normaal. Daarom doe ik wat ik doe en bied ik jou heel graag de mogelijkheid mijn tientallen jaren ervaring en mijn grote investeringen in vele trainingen in mezelf jou nu eigen te maken. Hoe goed is dat?!

Aan de bak dus en ga die afspraak die je wilt nu realiseren.
Op naar jouw beste toekomst. Ik help je graag, Robert
benninga@mindpower.nl www.mindpower.nl 0611340089

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *