Waar ligt jouw Nul-Lijn?

25 feb 2015

Niets heeft een betekenis behalve de betekenis die ik er zelf aan geef!” is een van mijn favoriete levens-motto’s en een van mijn meest ingedaalde praktische dagelijkse instrumenten. Hoe is dat voor jou?

Het geeft een brede keuze mogelijkheid op de menukaart van het leven.

Vooral ook door Dankbaarheid en De Kracht van het Contrast laat ik mij graag uitnodigen juist moeilijke en uitdagende situaties te interpreteren als mogelijkheden tot groei en opnieuw lessen leren.

Deel ajb jouw ervaringen hiermee met ons, zeker ook na het bekijken van deze video <…> en, als je wilt, deel deze mail met anderen die een meer bekrachtigende nul-lijn goed kunnen gebruiken.

Goede reis door de pieken en dalen van het leven. Ik reis graag met je mee. Robert Benninga

PS. Het is en blijft zo dat in het dal de grond het vruchtbaars is en bovenop de top het uitzicht bij helder weer het best is. Leergierigheid en een duidelijke visie helpen altijd enorm.

Share

Comments

  1. Hoi Robert,

    Leuke video en wat een prachtige plek heb je weer gevonden! Voor mijzelf is de uitdaging met het verlagen van mijn 0-lijn, dat alles wat eerst helder gekleurd was steeds minder kleur krijgt. Wat bedoel ik hiermee? Dat het soms enorm fijn is om boos, geïrriteerd of verdrietig te zijn. Op het moment dat ik besluit dat mijn ‘0-lijn’ verlaagd moet worden bij deze gevoelens kom ik tegelijk tot de conclusie dat deze gevoelens minder wenselijk zijn. En… juist die diversiteit aan gevoelens (enthousiasme, irritatie, blij zijn, dankbaarheid, argwaan, vrolijkheid, gemis, somberheid, nabijheid, afstand etc.) maakt het leven tot wat het leven is. Misschien is de vraag daarom niet: ‘hoe verlaag ik mijn 0-lijn’ maar eerder: ‘hoe leer ik alles te accepteren voor wat het is?’.

    Met een glimlach,
    Bart van den Belt

    • Hoi Bart, mooie response my man, zeer herkenbaar uiteraard. Beid vragen in jouw laatste zin vind ik opportuun. Het is wat mij betreft niet het één of het ander, het is beide tegelijk. Klinkt soort van politiek correct realiseer ik me, ik ervaar echt beiden. Grote dank voor jouw ‘Pit-Stop’ suggestie hier. To take A Pause for The Cause. Ja alles gebeurt voor een reden is mijn ervaring. en zelfs als dat niet zo zou zijn, dan stel ik me sowieso behoorlijk gedisciplineerd de vraag, vooral bij iets wat onder de nullijn bekeurt: stel dat dit toch voor een reden gebeurt, wat zou dan die reden kunnen zijn. Ik geniet van de vele nieuwe mogelijkheden, hoe spannend soms ook zich dan weer manifesteren om inderdaad te groeien naar het weer volgende niveau. Thanks Buddy, Hi 5. In dankbaarheid en verbondenheid, Robert

  2. Beste Robert

    Wat een leuke spontane video en weet altijd mensen te inspireren.
    Prachtige plek en dankbaar dat je dit wil delen.
    Go with the Flow ! Emoties laten je voelen dat je leeft net als een achtbaan HIHA!
    Vriendelijke glimlach Annemarie van Heezick

  3. Emma Boon Says: maart 2, 2015 at 9:04 am

    Goedemorgen Robert, ik hanteer al heel lang de nullijn onbewust. Daardoor heb ik gemerkt dat als iets niet werkt of mislukt het onder de nullijn gaat zakken wil je herkennen waar die ligt. Vanuit die wetenschap kan je weer klimmen bij elke nieuwe situatie weer. Door de jaren heen weet ik ook dat je niet zo diep hoef te gaan anders is de weg terug wel erg lang.
    Bedankt en gegroet.
    Emmy Boon

    • Heel mooi Emmy. Doet me ook denken aan snorkelen of wat dieper Scuba Diving. Er is ook onder de nul-lijk, onder de water-lijn zo veel, en zelfs nog vaak veel meer te zien en te beleven. Niets heeft een betekenis behalve de betekenis die jij en ik en iedereen iedere keer weer aan alles mag geven. WOW, wat een geschenk. Safe Journeys, Robert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *