Sollicitatiebrief voor een stage schrijven

29 dec 2013

Een sollicitatiebrief voor een stage vereist een compleet andere aanpak dan de sollicitatiebrief voor een normale baan. Je hebt waarschijnlijk nog weinig tot geen werkervaring en moet het daarom over een andere boeg gooien. Ook is het belangrijk om goed uit te leggen wat je komt doen, wanneer je stage start en eindigt en wat jouw opleiding minimaal eist. Het aangeschreven bedrijf heeft hierdoor direct duidelijkheid.

Ga terug naar ‘Sollicitatiebrief schrijven’ >>

Sollicitatiebrief: Stage voorbeeld

[box type=”shadow” align=”aligncenter” width=”90%” ]

Sasha van der Sluis
Dorpstraat 122
2025 HJ Nijmegen
Tel: 06-33930320
E-mail. sashavandersluis@hotmail.com

Nijmegen, 6 dec 2013

Beste Mevrouw de Graaf,

Graag stel ik me via deze brief voor als kandidaat voor de stage zoals beschreven in uw vacature. Momenteel ben ik bezig met de studie (…) aan de (…). Wat ik in mijn studie heb geleerd, wil ik vanaf nu graag in de praktijk gaan brengen. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende projecten uitgevoerd en heb daardoor interesse gekregen in het vak van (…), dit lijkt mij dan ook het uitstekend als stage. De werkzaamheden bij (…) sluiten naar mijn idee uitstekend aan bij mij studie en bij waar ik van houd.

Mijn ervaring door te werken als verkoper heeft ervoor gezorgd dat ik weet wat de klant nodig heeft en op de juiste manier service kan verlenen. Ik wil zorgen dat uw klanten de juiste indruk krijgen van uw bedrijf. Mijn studie heeft gezorgd dat ik instaat ben om in teamverband te werken en tegelijkertijd zelfstandig. Naast de werkzaamheden binnen uw bedrijf zal ik ook een onderzoek uitvoeren. De stage duurt (…) maanden en begint per (…). Graag maak ik met u een afspraak om te ontdekken wat er mogelijk is binnen uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,
Sasha van der Sluis

Bijlage: CV[/box]

Ga terug naar ‘Sollicitatiebrief schrijven’ >>

Succesvol een nieuwe baan binnen 90 dagen?

Robert BenningaLukt het met een sollicitatiebrief schrijven? Ik geloof dat jij dat zeker kunt! Maar lukt het ook om een baan te vinden waarin je echt gelukkig bent? Wij vroeg ons medio 2013 af wat wij konden betekenen voor werkzoekenden, TopJob is hiervan het resultaat. Klik op de onderstaande link om te zien wat Robert Benninga voor jou kan betekenen.  Robert Benninga helpt jou binnen 90 dagen gelukkig te zijn binnen jouw nieuwe TopJob.

Stap voor stap naar jouw TopJob binnen 90 dagen >>

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *