De beste ademhalingstechnieken voor een gezond leven

29 mei 2013

Ademhalingstechnieken zijn van levensbelang. We halen de hele dag adem en staan er eigenlijk niet eens bij stil hoe belangrijk dit is. Stoppen we met ademhalen? Dan stopt het lichaam ermee en zijn we niet meer instaat om te leven. Zuurstof en de ademhaling zijn één van onze belangrijkste bronnen van energie. Het is belangrijk dit te beseffen en hier naar te handelen. Naar mijn mening benutten we de ademhaling te weinig. Ademhalingstechnieken kunnen hier verandering in brengen.

Gebruik je ademhalingstechnieken op de juiste manier? Dan benut je jouw ademhaling beter en heb je op het juiste moment meer energie. Wil je meer ademhalingstechnieken om meer te ontspannen.

Klik op deze link en ontdek ‘de kunst van ontspannen concentratie’ >>

Ademhalingstechnieken voor meer energie

Een diepe en intense ademhaling is belangrijk om de ademhaling beter te benutten. Adem je dieper en intenser? Dan lukt het om de gehele dag meer energie te hebben. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om ineens sneller adem te gaan halen. Lukt het je om jezelf op korte momenten te concentreren en op deze manier een betere ademhaling te bereiken? Dan kun je er met ademhalingstechnieken voor zorgen dat de ademhaling verbeterd gaat worden.

Ontspannen en ademhalen

Ontspanning en ademhalen liggen heel dicht bij elkaar. Het is belangrijk te beseffen dat ademhalen en ontspannen dicht bij elkaar liggen. Graag geef ik je zeven verschillende (ademhalings)technieken om goed ademhalen en een prettige ontspanning mogelijk te maken. Lukt het je om ontspanning beter te begrijpen? Dan wordt het makkelijk om vanuit deze context te starten met de ademhalingstechnieken. Ademhalen is onze belangrijkste energiebron. We kunnen 30 dagen zonder eten, maar we kunnen niet zonder ademhalen.

Wanneer je begint met een ademhalingstechniek

Een handige lijstje helpt je verder om succesvol met de ademhaling aan de slag te gaan. Werk dit lijstje stap voor stap af en ga vervolgens direct aan de slag met ademhalen.

  • Heb je voldoende concentratie om aan de slag te gaan?
  • Ga je niet gestoord worden?
  • Heb je geen belangrijke afspraak?
  • Kortom; heb je voldoende rust en concentratie om serieus aan de slag te gaan?

Ademhalen doe je altijd en overal. Het uitvoeren van verschillende ademhalingstechnieken zorgt ervoor dat je jezelf anders en beter gaat voelen. Je kunt met de ademhaling voor een groot deel bepalen hoe je jezelf gaat voelen en op welke manier je jezelf op iets voorbereid. Wil je ontspannen zijn? Dan kies voor de ene techniek? Wil je scherp en gefocust raken? Dan kies je voor een andere ademhalingstechniek om snel tot het juiste gevoel te komen.

Ademhalingstechniek: de driehoek

De driehoek is een simpele ademhalingstechniek waarmee je direct kunt ontspannen. De driehoek is een simpele ademhalingstechniek. Voor de volgende stappen uit om de driehoek te doen:

  • Adem 3 seconden in
  • Houd de adem 3 seconden vast
  • Adem 3 seconden uit

De driehoek is een gemakkelijke manier om direct tot ontspanning te komen. De techniek is simpel en uiterst doeltreffend. Neem actie en voer de oefening direct uit! Meer ademhalingstechnieken en leren hoe je echt gefocust kunt ontspannen?

Klik hier en ontdek direct meer ‘de kunst van ontspannen concentratie’.
Share

Comments

  1. 3/3/3 lijkt me wat te snel? Ik dacht dat het 4/4/6 moest zijn oid…. Ik wil geen hyperventilatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *