Ieder nadeel heeft minstens twee voordelen ✌

14 jul 2016

Aardige variant op één van Johan Cruijff’s bekendste uitspraken.

Ik ervaar dat écht zo, dat er minimaal twee voordelen zijn als er iets gebeurt waar jij en ik eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten.

Ja Shit Happens in iedereens leven. Zo werkt dat hier op aarde tijdens ‘de stage’ die we hier lopen. Mooie dingen en altijd zeker ook uitdagingen waar het leven ons uitnodigt het beste toch uit onszelf te halen. Want ja, Shit is ook de beste natuurlijke meststof.

Uiteindelijk komt na iedere regenbui, hoe lang die ook duurt, toch weer zonneschijn en ja… aan het eind van iedere tunnel komt toch ook weer licht aan het einde van die tunnel.

Zo gaat het leven in mijn en veler ervaring. Het zijn metaforen en open deuren, dat weet ik. Nu is de kunst en de uitnodiging om nu dan ook écht door die open deuren heen te gaan er jouw voordeel hiermee te doen en te luisteren naar de antwoorden op de vier vragen die ik jou hieronder graag suggereer als eerste grote voordeel bij ieder nadeel.

 

1.

Als je me toestaat deel ik hier heel graag met jou de vier vragen die ik me systematisch en gedisciplineerd over vele jaren heb aangeleerd als er een tegenslag zich aandient, zoals bij ons allen gebeurt (in mijn zesde boek ‘Is het een tegenslag of juist een kans’ ga ik hier met 29 gast auteurs uitgebreid op in; als je wilt bij mij direct gesigneerd te verkrijgen):

  1. Stel dat dit voor een reden gebeurt… wat zou die reden dan kunnen zijn?
  2. Als ik hier iets van kan leren, wat zou ik hier dan van kunnen leren?
  3. Als deze situatie een bijdrage zou kunnen leveren aan mijn leven en dat van anderen… wat zou die bijdrage dan kunnen zijn?
  4. Stel dat er toch iets positiefs, constructiefs of zelfs leuks of humoristisch aan is, wat zou dát dan kunnen zijn?

Ik garandeer je dat als jij met deze vier vragen als eerste grote voordeel van een nadeel aan de slag gaat dat er hele bijzondere dingen in jouw leven gaan gebeuren. Geloof mij niet a.j.b., test mij door jezelf te testen en concreet met deze vier vragen met een open mind en een open hart aan de slag te gaan. Door jezelf en anderen niet omlaag te drukken door moeilijke omstandigheden en juist jezelf en anderen op te pikken en naar het volgende mogelijke niveau in jouw leven te gaan.

 

2.

Als je het geschenk van dit eerste grote voordeel met deze vier vragen echt uitpakt en ermee gaat werken dan zal zich bijna altijd als vanzelf een groot tweede voordeel presenteren, nl een concreet resultaat vol van kansen en nieuwe opportuniteiten, hoeveel moeite, energie en doorzettingsvermogen dit mogelijk ook gaat vragen als investering in jouw toekomst.

Ik wens je het inzicht en de aanpak toe zoals hierboven aan jou gesuggereerd om de weg van vele duizenden te volgen die dit allemaal net zoals ik aan de lijve ondervonden hebben. Nogmaals wens ik jou en de jouwen daar enorm veel succes en zeker op termijn ook veel plezier bij.

Ja,  ieder nadeel heeft minstens twee voordelen.

Ik verneem graag jouw ervaringen hiermee, dank daarvoor en ook dank voor het doorsturen van deze vlog aan zo veel mogelijk anderen die er hun voordeel mee kunnen doen. Zegt het voort!!!

Geniet van het geschenk van deze 4 o zo simpele en tegelijkertijd zo krachtige vragen. Ciao, tot gauw, Robert

Share

Comments

  1. Bedankt Robert het geeft mij op dit moment kracht deze 4 vragen om weer verder te gaan na het verlies van mijn broer Joop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *