Ploegen, zaaien, verzorgen en oogsten

16 apr 2014

Ik sta op de Keukenhof. Ik heb hier vandaag gesproken voor de Flora, de veilingen en de rozenkwekers. Ik vind dit een fantastisch beeld. Iedere bloem is een idee, je zorgt dat de grond vruchtbaar is en je in de rust bent om een idee, een zaadje te planten. Het gaat om de visie en missie die je hebt, om jouw plannen uit te werken, op deze manier zal het realiteit worden. Als je dingen doet waar andere mensen gelukkig van worden, dan komt het goed!

Meer dan 1.000.000 komen de komende 8 weken naar de Keukenhof, de Keukenhof is er om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken.
Hoe zaai jij? Hoe ploeg jij? Hoe oogst jij? En hoe maak jij mensen gelukkig?

Reageer onderaan de video en beantwoord alsjeblieft mijn vragen.
Share

Comments

  1. Nou ik weet het wel. Ik dacht dat ik nooit uit de vicieuze cirkel zou komen van tegenslagen. Gelukkig lijkt het er op dat het nu gaat lukken. Er liggen meer concepten klaar. Ik vond het best moeilijk om er door heen te komen. Dat mag iedereen weten. Wat ben ik opgeruimd en opgelucht nu het toch gelukt is.

  2. verzorgen als belangrijk element tussen ploegen, zaaien en oogsten. Dat het zo simpel kan zijn 😉

  3. Ieder bloem is een kleurvibratie met een eigen unieke kwaliteit, boodschap en symboliek.
    Kleur brengt balans in je leven, de reden dat de Keukenhof zo populair is, natuur, het zit in ons, wij zijn het,
    het resoneert met ons wezen.

    Het resultaat van ploegen, zaaien, oogsten en verzorgen is genieten en helend.
    Er is nog nooit een arts geweest die bij een burn-out adviseerde om eens een week in een betonnen omgeving
    door te brengen.

    Dat is de reden dat ik met kleurenlichttherapie werk omdat in eenvoud het ware zit en het zo simpel is wordt de waarde ervan soms niet gezien.
    De moeders zeiden het al: ‘ga jij maar eens even naar buiten om rustig te worden!’
    of in jouw geval Robert, genieten.
    Fijne Paasdagen!

    Mooi voorbeeld van je metaforen.

    http://youtu.be/ZK4LjURtaDw

  4. Twee jaar begonnen met ploegen en zaaien. Nog voordat er geoogst kon worden begon het te vriezen. Opnieuw ploegen, kreeg er pijn in mijn rug van. Ah, vergeten om voor mezelf te zorgen!
    Nu op zoek naar een plek met minder onkruid , met veel licht en ruimte en genoeg kansen om te groeien!
    Zonder metaforen: Binnen de organisatie waar ik werk is er geen mogelijkheid om talenten verder te ontwikkelen. Heb daarom besloten om dit jaar de stap naar buiten te maken als zelfstandig professional! Spannend maar voelt goed!

    • Chantal, er zit een carrière bijlage bij de NRC Next vandaag. Wellicht heb je er iets aan.
      Het is een tendens.
      Ik heb genoeg jonge mensen met een Quarter-life crisis in mijn praktijk.
      Er is altijd een mogelijkheid vooral daar waar je hem niet verwacht, keuze – kans.
      Wees je eigen Pokon with a little help van je netwerk.
      Covey zei: ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat hij te weinig tijd op kantoor heeft doorgebracht, zingeving is een belangrijke factor in werk.

      Zojuist de onderzoek uitslagen van de UVL
      gekregen over positieve psychologie en gewoontevorming in het brein
      waaraan ik mee deed, thema geluk:

      Het lijkt er op dat je gelukkiger kunt worden door elke avond aan drie opvallende dingen te denken,
      maar het werkt pas langer als je dat blijft doen, en alleen als je dan aan drie goede dingen denkt.
      Het vasthouden van de gelukkige momenten van het dagelijks leven moet echt een automatisme worden
      wil er een langdurig effect optreden.
      De UVL heeft een jaar een onderzoeksgroep voor deze uitkomst op de been gehouden
      wat fijn dat we onze medemensen aan werk hebben kunnen helpen! 🙂

      Je kunt dus naar keuze, dankbaarheid, humor of relativisme toevoegen.

      Succes! Vrolijke groet, Josette

  5. Als nieuwe productieleider in een oudere organisatie ( die vernieuwd moet worden )is het heel moeilijk om veranderingen teweeg te brengen in alle lagen van het bedrijf.
    Het ploegen lukt wel, het zaaien lukt ook maar heel veel komt slecht op.
    Hierdoor lijkt het verzorgen soms op trekken aan een dood paard en is de oogst vaak karig.
    Dit kost veel energie en geeft weinig energie met gevolg dat gezondheid teruggaat naar een eerder burn-out nivo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *