Wat draag jij met je mee? 🎒

14 sep 2016

Ik bovenal grote dankbaarheid voor de zeer vruchtbare voedingsbodem die mijn lieve ouders mij mee gegeven hebben om zo overvloedig als mogelijk anderen te helpen.

Zij hadden eigen diepe ervaringen van vernedering en geen menselijk respect in de Tweede Wereldoorlog en een diepe drijfveer van puur overleven van hun aangedane concentratie kamp terreur.
Iedereen draagt historie van voorouders, dierbaren en jezelf met je mee met alle inspirerende en frustrerende elementen die daar beide blijkbaar bij horen.

Het is voor geestelijk gezonde mensen een enorm geschenk en voorrecht hier goed over na te kunnen en mogen denken. En wat mij betreft vooral NaarToe te denken en te handelen naar een gewenste toekomst. Leren van en het optimaal begrijpen van het verleden is uiteraard uitstekend. Pas wel op daar niet in te blijven hangen en WegVan te gaan leven, wat een buitengewoon lastige weg is.

Wat je energie geeft blijft groeien.

Mijn suggestie is dus duidelijk jouw en mijn focus te leggen op de mogelijkheden, wat wel kan en waar jouw talenten liggen.

En je te laten inspireren en zo positief mogelijk te laten voeden door wat we al met ons meedragen als beste brandstof voor onze levens motor.

Geniet van de reis met alle ups en downs, pieken en dalen die daar bij horen. En blijf in de gaten houden dat in het dal de grond het vruchtbaars!
Aloha, Robert

Share

Comments

 1. Dag Robert,
  dank voor het delen van deze inspirerende vlog. Gezien het onderwerp heeft het mij geprikkeld te reageren.
  Als iemand die gespecialiseerd is in (familie) opstellingen onderschrijf ik je aanmoediging om te eren wat je van je (voor)ouders ontvangen hebt. Je richten op al het goede. Dat geeft kracht en doet ook hen recht en geeft hen rust. Dit laatste is wellicht niet altijd zichtbaar in het uiterlijke gedrag maar zeker zichtbaar op een diepere laag. Die diepere laag wordt zichtbaar dankzij de methode van het systemisch werk/ familieopstellingen.
  Soms is het nodig om eerst te ‘zien’ te (h)erkennen wat je belemmert om volop de stroom van liefde/leven te ervaren. Want ontkennen en wegstoppen blijft niet zonder gevolgen voor jou en je omgeving, je kinderen.
  Ik ben dankbaar voor al wat mij gevormd heeft tot de Indische vrouw die ik geworden ben. En die dankbaarheid werd pas bereikbaar nadat ik de diepere weggestopte lagen doorleeft heb dankzij het systemisch werk. met veel liefde geef ik door wat ik heb ontvangen en geleerd.
  Robert : Ik wens jou en je vrouw vruchtbare en liefdevolle dagen in die prachtige omgeving van de Dolomieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *